Talkoolaiseksi Pispalan Sottiisiin

Kesä­kuun toisella viikolla järjestettävä Pispalan Sottiisi etsii talkoolaisia. Katso ilmoittautumis­ohjeet Tapahtumat-osioista.

Karjalaisen Nuoriso­liiton luokittelut

Karjalainen Nuoriso­liitto järjestää kevät­päivät ja kansan­tanssi­luokittelun Sampolassa 27.-29.4. Vinkkarit esiintyy lauantaina 28.4. klo 14.30 alkavassa konsertissa.

Rottinkimiekkailu

Rottinkimiekkailu jää tauolle ainakin kaudeksi 2016-2017. Miekkailusta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Nuorisoseuran puheenjohtajaan.

Mitä on rottinkitaistelu/-miekkailu?

Rottinkitaistelu eli SCA Heavy Combat eli SCA Fighting on täyden kontaktin kamppailulaji, jolla tähdätään keskiaikaisen jalkaväkitaistelun simulointiin. Lajia harrastetaan maailmanlaajuisesti keskiaikaseuran yhteydessä.

Kuka sitä voi harrastaa?

Laji soveltuu kaikille; sekä naisille että miehille, pienille ja suurille, vanhoille ja nuorille.
Varsinaiseen haarniskoituun otteluun osallistumisen ikäraja on 16 vuotta, mutta hieman nuoremmat voivat osallistua tekniikkaharjoitteluun.

Rottinkimiekkailua

Mitä laji vaatii fyysisesti?

Hyvästä fyysisestä kunnosta on etua, mutta huonokuntoisempikin pärjää, sillä lyöntivoima tulee pikemminkin oikeasta tekniikasta kuin raa’asta voimasta.

Sattuuko se..?

Lajissa saa ruhjeita ja toisinaan jokin lyönti saattaa kirpaista, mutta suojavarusteet on mitoitettu lajin mukaan ja nyrjähdyksiä suuremmat vammat ovat hyvin harvinaisia.

Missä sitä voi harrastaa?

Hervannan vapaa-aikakeskuksella on rottinkitaistelua joka tiistai klo 20 – 21.30 isossa balettisalissa 1.9.2015 alkaen.

Mitä varusteita tarvitsee ja mitä se maksaa?

Lajissa on nuorisoseuran jäsenmaksun lisäksi 30 e harrastemaksu per lukukausi. Toimintaan saa tutustua kahden kerran ajan, jonka jälkeen maksut on viimeistään maksettava. Alkuun pääsee pelkillä verkkareilla, jolloin voi treenata tekniikkaa ja kilven käyttöä.
Harjoittelun päämääränä on kuitenkin otteleminen, jota varten on hankittava tai rakennettava haarniska. Haarniska maksaa noin 150-900€.
Haarniskan teko-ohjeita ja -neuvoja on runsain mitoin tarjolla seuran puolesta.

Lisätietoja ohjaajalta niklas.hirvela(at)hotmail.com

Rottinkimiekkailua